ANNEKE

Als kind keek ik vaak naar de wolken en pakte een stukje papier om deze te tekenen. Helaas lukte het me niet dit goed weer te geven. Daarna deed ik afstand van mijn kunstaspiraties zowel op school als in mijn vrije tijd.

Mijn creativiteit heb ik echter in de jaren met mijn gezin en mijn drukke bedrijf goed ontwikkeld. Mensen adviseren op financieel gebied vraagt mee denken en overal oplossingen voor zien te vinden. Dat komt overeen met schilderen waar je steeds een stapje zet tot je schilderij is wat je zoekt.

Even voor mijn 50e levensjaar zijn de werkzaamheden in ons bedrijf afgebouwd en kwam het fenomeen vrije tijd. Daar heb ik van genoten met talloze activiteiten waarbij wandelen erg belangrijk was.

Helaas kreeg ik 12 jaar geleden ernstige gezichtsproblemen en moest ik zoeken naar nieuwe mogelijkheden. In 2012 tijdens onze vakantie kocht ik een tekenblok en potloden om wat te proberen.
Dit werd al snel een passie en in het najaar 2012 ging ik op zoek naar schilderlessen in de regio.

Vreemd dat je met minder zicht toch dagelijks tijd door brengt met talloze creatieve hobby’s. Autorijden, lezen en tv kijken zijn vervangen door fietsen, het luisteren van boeken en schilderen. Ik geniet hier enorm van en voel me er erg rijk bij.

Gelukkig heb ik de mogelijkheid gehad om op veel plaatsen lessen en workshops te volgen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik materialen en technieken heb geleerd door het te doen onder begeleiding. Maartje en Janneke de Haan die lessen geven in Oostelbeers en Middelbeers hebben mij enorm geholpen mezelf te ontwikkelen. Naast hun lessen heb ik wat gesnuffeld aan glasbewerking, beeldhouwen, keramiek, olieverf en mix media. Een geweldige zoektocht waardoor veel dagen te weinig uren hebben.

De afgelopen jaren heb ik veel werken gemaakt. Ik wil graag mijn passie delen met andere mensen en daarom neem ik op 25 en 26 juni 2022 deel aan de kunstroute in Best. Ik hoop op deze manier te laten zien waar ik me zo gelukkig door voel, namelijk KUNST.
Wie ben ik? image